Gentle Sleep Coach gecertificeerde slaapcoach

Gecertificeerde kinderslaapcoach

Alles over mijn opleiding tot Gentle Sleep Coach®

Meer over mijn opleiding

Gentle Sleep Coach®

Voordat ik ben gestart als kinderslaapcoach, heb ik mij laten opleiden en certificeren als Gentle Sleep Coach® (GSC). De Gentle Sleep Coach® opleiding is het eerste en meest uitgebreide professionele slaapcoaching certificeringsprogramma ter wereld. De opleiding bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van theorie en praktijk. De colleges worden gegeven door specialisten vanuit verschillende vakgebieden, zoals kinderartsen, psychologen, lactatiekundigen, postpartum doula’s en Kim West. Ze delen hun kennis over de ontwikkeling van kinderen en de invloed hiervan op slaap en mogelijke problemen rond slapen.

Toelating

Je moet worden toegelaten om de opleiding te kunnen volgen. Op deze manier wordt de kwaliteit en motivatie van de coaches (wereldwijd) gewaarborgd. Na een uitgebreide sollicitatie volgt een persoonlijk interview met de oprichtster Kim West, LCSW-C (ook bekend als the Sleep Lady®) en zij bepaalt de toelating. Kim is al meer dan 20 jaar op een missie om overal ter wereld bewezen, haalbare, zachte slaapoplossingen te bieden aan ouders en is mede oprichtster van de International Association of Child Sleep Consultants.

Sleep Lady boek Good Night Sleep Tight

Wil je hulp bij het slapen van je kindje?

Neem contact op voor meer informatie

Opleiding

Zoals aangegeven is het Gentle Sleep Coach Programma het meest uitgebreide professionele slaapcoaching certificeringsprogramma ter wereld. De opleiding bevat meer dan 90 uur aan training met meerdere colleges per week, een examen en deelname aan supervisie met Kim West. Tijdens de opleiding komt een groot aantal onderwerpen aan bod. Een aantal onderwerpen binnen de opleiding zijn:
ochtend ritueel moeder en kind op bed
babyvoetjes met handen van ouders als hartje eromheen

De training bestaat uit colleges van top specialisten zoals:

Gentle Sleep Coach® Programma

Het Gentle Sleep Coach® Programma omvat ook een exclusieve training gericht op werken met newborn baby’s van nul tot vijf maanden oud. Deze gespecialiseerde training is bedoeld om coaches de kennis, tools en middelen te bieden die ze nodig hebben om op succesvolle wijze te werken met families van deze leeftijdsgroep om te zorgen dat alles op een veilige, gezonde en bij de ontwikkeling van het kind passende manier wordt toegepast. Een aantal onderwerpen uit deze opleiding:

Bijscholing en jaarlijkse certificering

Na het afronden van de opleiding tot gecertificeerde Gentle Sleep Coach® behoud ik regelmatig supervisie met Kim West en ben ik verplicht om mij voortdurend te laten bijscholen om de certificering als GSC te behouden. Hiermee wordt gezorgd dat de kinderslaapcoaches over actuele kennis en vaardigheden blijven beschikken om kind(eren) en ouders zo goed mogelijk te kunnen helpen met het oplossen van de slaapproblemen van het kind.

slaap knuffeltje
Gentle Sleep Coach logo
NBKSC logo

NBKSC

Ik ben lid en penningmeester van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kinderslaapcoaches. Via de NBKSC zijn de gecertificeerde slaapcoaches verenigd om zo de kwaliteit van de kinderslaapcoaching hoog te houden.

Nieuwsgierig hoe een gecertificeerde slaapcoach werkt?

Bekijk hier mijn aanpak

bladerstrook
Scroll naar boven