Mijn opleiding

Voordat ik gestart ben als kinderslaapcoach, heb ik mij opgeleid en gecertificeerd als Gentle Sleep Coach® (GSC). De Gentle Sleep Coach® opleiding is het eerste en meest uitgebreide professionele slaapcoaching certificeringsprogramma ter wereld. De opleiding bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van theorie en praktijk. De colleges worden gegeven door specialisten vanuit verschillende vakgebieden, zoals kinderartsen, psychologen, lactatiekundigen, postpartum doula’s en Kim West. Ze delen hun kennis over de ontwikkeling van kinderen en de invloed hiervan op slaap en mogelijke problemen rond slapen.

Toelating

Je moet worden toegelaten om de opleiding te kunnen volgen. Op deze manier wordt de kwaliteit en motivatie van de coaches (wereldwijd) gewaarborgd. Na een uitgebreide sollicitatie volgt een persoonlijk interview met de oprichtster Kim West, LCSW-C (ook bekend als the Sleep Lady®) en zij bepaalt de toelating. Kim is al meer dan 20 jaar op een missie om overal ter wereld bewezen, haalbare, zachte slaapoplossingen te bieden aan ouders en is mede oprichtster van de International Association of Child Sleep Consultants.

 

Opleiding

Zoals aangegeven is het Gentle Sleep Coach Programma het meest uitgebreide professionele slaapcoaching certificeringsprogramma ter wereld. De opleiding bevat meer dan 90 uur aan training met meerdere colleges per week, een examen en deelname aan supervisie met Kim West.

Tijdens de opleiding komt een groot aantal onderwerpen aan bod. Een aantal onderwerpen binnen de opleiding zijn:

 • De ontwikkeling van het kind
 • Slaap wetenschap en gedragstherapie
 • Veilige hechtingstheorie
 • Ondersteuning voor moeders die borstvoeding geven

 

De training bestaat uit colleges van top specialisten zoals:

 • Shoshana Bennett, toonaangevende specialist op het gebied van postnatale depressie
 • Lewis Kass, Medische aandoeningen en Slaap Apneu bij kinderen - Directeur Children’s Sleep Center in New York
 • Jodi Jennings, Sensorische Processing Stoornis en Slaap - OTL/R
 • Anthony Loizides, Reflux en slaap – kindergastro-enteroloog.

 

Het Gentle Sleep Coach® Programma bevat ook een exclusieve training gericht op werken met newborn baby’s van 0 - 5 maanden oud. Deze gespecialiseerde training is bedoeld om coaches de kennis, tools en middelen te bieden die ze nodig hebben om op succesvolle wijze te werken met families van deze leeftijdsgroep om te zorgen dat alles op een veilige, gezonde en bij de ontwikkeling van het kind passende manier wordt toegepast. Een aantal onderwerpen uit deze opleiding:

 • Diepgaande kennis van de delicate aard van baby’s jonger dan zes maanden en hoe alle elementen van hun welzijn in overweging dienen te worden genomen bij uitgebreide evaluatie van de familie.
 • Huidige richtlijnen en instructies (gebaseerd op gegevens uit wetenschappelijk onderzoek) specifiek gericht op het coachen van de 4-6 maanden oude baby, de evaluatie van het gezin en het maken van de overweging of de baby klaar is voor slaap coaching.
 • Milde slaap oplossingen en strategieën die effectief en passend zijn bij de ontwikkeling van de jongere baby.

 

Bijscholing en jaarlijkse certificering

Na het afronden van de opleiding tot gecertificeerde Gentle Sleep Coach® behoud ik regelmatig supervisie met Kim West en ben ik verplicht me voortdurend te laten bijscholen om mijn certificering als GSC te behouden. Hiermee wordt gezorgd dat de kinderslaapcoaches over actuele kennis en vaardigheden blijven beschikken om kind(eren) en ouders zo goed mogelijk te kunnen helpen met het oplossen van de slaapproblemen van het kind.

Baby, kind, wakker, slaapt niet, slaapproblemen
Gentle Sleep Coach, ZoeteSlapers, slaapcoach baby, kind

NBKSC

Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kinderslaapcoaches. Via de NBKSC zijn de gecertificeerde Gentle Sleep Coaches verenigd om zo de kwaliteit van de kinderslaapcoaching hoog te houden.